Pedro Ballesteros, hiszpański Master of Wine

Podczas X Wystawy Win Hiszpańskich dla zainteresowanych dziennikarzy zorganizowano degustację specjalną, którą  komentował Pedro Ballesteros, hiszpański Master of Wine. Goście degustowali 12 win z Wystawy ogólnej najbardziej reprezentatywnych dla znanych hiszpańskich regionów winiarskich. Pedro zaprezentował cavę – hiszpańskie wino musujące z Katalonii (Mont Ferrant Berta Bouzy), wina białe z regionu Rueda i Rías Baixas, słynne hiszpańskie „tintos” z Riojy i Ribera del Duero oraz wina z mniej znanych regionów Ribera del Guadiana (Palacio Quemado Los Acilates), Empordá (Celler La Vinyeta Microvino) i Méntrida (La Viña Escondida) oraz sherry z gorącej Andaluzji.

Pełna lista win z degustacji komentowanej dostępna jest poniżej:
Mont Ferrant Berta Bouzy
Marqués de Alella
Flor de Vetus, Bodegas Vetus
Gran Cova, Cova Serodia
Cruz Conde Fino, Bodegas Cruz Conde
Monte Odina Gewurztraminer
Palacio Quemado Los Acilates
Microvino Sn Cariñena, Celler la Vinyeta
La Viña Escondida Bodegas Canopo
200 Monjes Reserva Bodegas Vinícola Real
Clave de Tábula Bodegas y Viñedos Tábula
Bodegas Toro Albalá PX Convento 1946

Udostępnij
Share on FacebookShare on Google+