MadridFusión 2015

_LI_2969

Absolwent programu stypendialnego dla młodych kucharzy, Sylwester Kościuk, wystąpił na Kongresie MadridFusión 2015.
Co roku na ten międzynarodowy kongres zjeżdża do Hiszpanii ponad 3 tysiące kucharzy z całego świata. 3 dni kongresowe wypełnia ponad 60 wykładów prowadzonych przez największe sławy światowej kuchni.
W tym roku goście kongresu mogli posłuchać prezentacji takich gwiazd hiszpańskiej gastronomii jak Elena Arzak czy Joan Roca. Elena, uznana w 2012 roku za najlepszą kobietę szefa kuchni, wspólnie z ojcem prowadzi w San Sebastian słynną restaurację Arzak.
Joan Roca to szef restauracji El Celler de CanRoca – według prestiżowego miesięcznika Restaurant – Najlepszej Restauracji Świata w 2013. El Celler de CanRoca znajduje się w Gironie na północy Hiszpanii.

Na kongresie wystąpiły również zagraniczne sławy. Był wśród nich Joel Robuchon, najbardziej utytułowany kucharz świata (ma na swoim koncie, miedzy innymi, 28 gwiazdek przewodnika Michelin).
Sylwester Kościuk wziął udział w tegorocznej edycji MadridFusión na zaproszenie instytutu ICEX Hiszpania Eksport i Inwestycje.

Udostępnij
Share on FacebookShare on Google+