50 twarzy Davida Seijas

David Seijas, hiszpański ekspert i niegdyś sommelier w kultowej restauracji El Bulli,  poprowadził degustację komentowaną pt. Spanish Greatest Hits podczas VARSOVINO. 

Jego wybór to przekrój hiszpańskich regionów winiarskich i rdzennie hiszpańskich odmian winogron. Oto wina, które zaprezentował:

Diez Días de Marzo | Bodegas Vilaplana | Granada

Davila 2018 | Bodegas Valmiñor | Do Rías Baixas

Sapientia Verdejo 2018 | Lagar de Moha | DO Rueda

Idoia Blanco 2018 | Uvas Felices / Ca N’estruch | DO Cataluña

Las Campanas Rosado 2018 | Bodegas Campanas | DO Navarra

Gemina Cuvee Selección 2015 | Bodegas BSI | DO Jumilla

Monteabellón 14 Meses en Barrica | Bodegas Monteabellón | DO Ribera del Duero

Don Jacobo Gran Reserva 2005 | Bodegas Corral | DOCa Rioja

La Crusset Brut Nature Reserva | Bodegas Aessir | DO Cava

50 twarzy Davida

Organizatorem degustacji oraz VARSOVINO była Ambasada Hiszpanii oraz hiszpański instytut ICEX España Exportación e Inversiones.
Medialnie wsparli wydarzenie Czas wina, Food Service, Kuchnia+, NewsGastro.pl, Stowarzyszenie Sommelierów Polskich oraz Winicjatywa.

Udostępnij
Share on FacebookShare on Google+